Wednesday, June 20, 2007

Lucruri frumoase

Si daca unele organizatii nu au altceva mai bun de facut decat sa trimita comunicate de presa ofensatoare, iata ca altele fac lucruri extraordinare.

Primul pe lista e ultimul proiect al Asociatiei "Salvati Dunarea si Delta", o tabara de curatenie care va incerca, timp de o luna, sa adune gunoaiele din delta - iar la sfarsit chiar va manufactura un obiect artistic din multele deseuri stranse in urma campaniei :). Daca vrei sa strigi "Moarte PET-ului", atunci intra pe www.tabaradecuratenie.ro si inscrie-te ca voluntar in proiect!

Si vroiam sa va povestesc mai de mult de "Right To Play", un ONG international care foloseste sporturile si joaca pentru a contribui la dezvoltarea copiilor din zonele dezavantajate ale lumii. O multime de atleti si sportivi celebri sunt ambasadori "Right to Play" - din pacate deocamdata, nici unul din Romania. Asociatia are proiecte in peste 20 de tari, ajutand copiii dezavantajati (refugiati, copii-soldat, copii abandonati, etc.) sa se bucure de ceea ce orice copil ar trebui sa aiba garantat: dreptul la joaca. Mai mult, proiectele "Right to Play" au imbunatatit extraordinar comunitatile locale si au oferit miilor de copii beneficiari ai actiunilor lor cunostinte si abilitati in arii diverse - de la cunostinte despre sanatate pana la educatie primara si educatie pentru pace. Sandra - delegatul de tineret al Olandei la Natiunile Unite - organizeaza acum un proiect in parteneriat cu Right to Play, prin care tinerii olandezi sa se implice ca voluntari directi in Jambo Tanzania, un proiect care va aduce zambetele pe fetele multor copiii din Tanzania. Sper ca si viitorii delegati de tineret ai Romaniei la Natiunile Unite sa se gandeasca la proiecte asemanatoare, fie in zonele dezavantajate din Romania, fie in zonele in care incepe sa se indrepte politica de cooperare pentru dezvoltare a Romaniei.

2 comments:

Titus Techera said...

Salutari, stiu despre o vreme in care nu se facea sa vezi un om inainte sa te anunti; un telefon nu este de ajuns - rapprochement, cu r-ul tau, daca preferi, ne aratam coltii in tot zambetul inainte sa zambim cinstit, facand cu ochiul si ridicand spranceana; poti sa razi, sper ca razi, te-ai intors, motive pe care le putem impartasi abunda.

Acum ca am terminat cu captatio benevolentiae - si tu zambesti a recunoastere si revenire, iti dau prin fata nasului amintiri mai placute si mai putin placute, gadila si, tine bine minte, intotdeaua doare un pic la inceput!, iar ghearele oricum zgarie pielea, oricat de tandre-amicale sunt intentiile..., daca lucrurile astea nu se intampla, citeste din nou si fa asta pentru mine, stiu ca stii pentru ca eu ti-am spus-o, dar nu ma deranjeaza, numai sa se intample, sa fii de acord carevasazica - observ nu mai putin de sapte, poate numar prost sau in necunostinta de cauza, link-uri; sunt sigur ca subiectul o cerea, permite-mi, dar ce cerea subiectul?

Raspunsul pe care mi-l ofer cu mansuetudinea ignorantului interesat numai pe jumatate este - tu. Care ce ai fost sau mai esti ramane de discutat, imi inchipui ca prelung, pregatit si predispus la reverie; altfel nu ar avea farmec: ia-ti farmecul cu tine.

Am auzit vorbita de urat tendinta ta de a avea cauze, da, uneori o spun cu voce tare..., dar sunt pregatit, pentru ca nu am citit nimic din ce ai scris de multa vreme si totusi ma vreau indreptatit sa raspund, oblic, in stilul meu, care nu e al tau, dar se pot potrivi - voiam doar sa spun buna ziua si am luat-o din interjectie in elipsa in sant.

Binevoieste si urmeaza-ma, nu e atat de murdar precum pare, destul de palpitant, cu totul luate toate. Cauzele politice, faci un nou UTC spun eu, entuziasm si implicare, pe model de participare, esti un om activ, personal, conectiv, convingator, bun pentru munca in echipa - inteligenta, sarmanta, convinsa si capabila de munca, chiar intelectuala - cu referinte bune, lecturi prizabile, priza la eveniment si un eveniment in tine insati, nemai desfasurata... Sper sincer ca este foarte placut.

Acum nu mai urmeaza mare lucru, trebuie numai sa obtin ceva carnavalesc, crede-ma, doar vorbele sunt de mine - de data asta.

Nu inca.

Da, aproape.

Acum am sfarsit, sa vedem numai daca ai prins un viclesug atat de ieftin, intrucat lipsit de miza, inocent, intrucat prietenos, intim, intrucat invita. Sarut-mana, Corina, si celelalte.

Poker Software said...

I apologise, that I can help nothing. I hope, to you here will help. Do not despair.

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping