Tuesday, October 24, 2006

Legea Cultelor in Romania

Ca vorbeam pe blogul lui Alex de miscari de protest, ca vorbeam aici de libertate religioasa, iata ca in Romania se protesteaza impotriva Legii Cultelor. Ma alatur si eu - din pacate de departe - acestei initiative, si va invit sa mergeti la evenimentele prezentate de organizatori aici.

Protestul ignora, din punctul meu de vedere si alte hibe ale proiectului de lege. Precum definitia data pentru cult, grupare, respectiv asociatie religioasa, si finantarea tuturor acestora. Cum protestul este facut de artisti in mod esential porniti impotriva riscului ca noua lege sa legitimeze cenzura, omisiunea este de inteles. De aici din State, lucrurile se vad relativ clar, conform ultimului International Report on Religious Freedom emis de Departamentul de Stat: in Romania se comit abuzuri si noul proiect de lege lasa loc pentru si mai multe.

Asadar, care sunteti prin tara, nu ezitati si alaturati-va acestei evenimentului Arta la -13 grade.

4 comments:

Clara said...

In acelasi timp, secularizarea la noi e cam nema, cu cardul de preoti politic ambitiosi, cu statul care finanteaza Biserica. Cum atlfel sa fie?

Corina said...

Da... asta cu statul care finanteaza biserica. M-am tot interesat de cum sta treaba in state si chiar imi sta mintea in loc cand imi dau seama cat de screwed up e sistemul in Romania.

Anonymous said...

review aici > http://www.metropotam.ro/am_fost_pe_acolo/art2170085158_Simbolurile_religioase_si_cenzura/

Anonymous said...

Poate ar fi bine sa ii lasam pe romani sa-si faca legile asa cum vor iar pe americani sa-i sfatuim sa-si vada de treburile lor. Legea e facuta pentru romani si nu pentru propagandistii (asa zisi crestini) din america. Legea in forma ei finala a fost acceptata atit de biserica ortodoxa cit si de cele catolice, greco-catolice, reformate, lutherane din Romania cit si de reprezentantii cultelor ebraice si islamice. Ce trebuie sa-si bage coada aceste ONG americane de care romanilor si multor altor state nu le pasa. Sunt niste organizatii dirijate economic si politic si nu au nici o legatura cu partea religioasa. Sa fim seriosi.

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping