Monday, September 04, 2006

LGBT

Nu stiu cati dintre voi stiu ce inseamna LGBT. It stands for lesbian, gay, bisexual, transgender. LGBTul e o mare miscare la New York University. Au cluburi studentesti, organizatii, manifestatii si manifeste pentru diversitate si toleranta. S-au asociat mai nou si cu un alt centru pentru diversitate, astfel incat acum programele lor acopera si tot ce inseamna oameni non-albi de origine non-americana. Aceasta ar fi partea serioasa si politically correct a miscarii LGBT. Membrii acestui grup iau parte la luarea deciziilor, administreaza bugete si sunt ca oricare alta din microcomunitatile din NYU. Dedesubtul aisbergului misuna insa o alta lume, pe care am avut placerea sa o cunosc aseara. Si cu totii stim cat de mare este bucata de sub apa a aisbergului, spre deosebire de cea plutitoare in marea majoritara.

Aseara am fost la o petrecere intr-unul din cele mai renumite cluburi din NY. De fapt intregul deliciu al serii l-a constituit voiajul meu pana la acea petrecere. Clubul era Avalon, unul dintre cele mai renumite locuri din NY, cu o vechime de 30 de ani si localizat intr-o imensa biserica gotica. A fost mama si tatal tuturor alternativitatilor posibile si imposibile in muzica ultimilor 30 de ani. Aseara bunaoara, Avalon gazduia una dintre cele mai cunoscute petreceri din NY, anume Motherfucker (www.motherfuckernyc.com). Pentru a ajunge acolo, m-am pregatit alaturi de colegele mele de apartament, niste fiinte deosebite, care la 10 dimineata isi cos rochii, asculta Lenon, se pregatesc sa isi mai dea un pierce, isi revin din mahmureala serilor trecute si se uita la filme frantuzesti din anii 50. Ne-am imbracat in party outfits. The trashiest, the better. Eu aveam o fustita roz cu jupon, pantofi cu tocuri si tinte, plasa crosetata din bumbac pe post de bluza si mult machiaj in jurul ochilor. Am ascultat Radiohead si am intrat intr-un mood corespunzator cu Gray Goose si cranberry juice. Pornite de acasa intr-un final, am umblat in outfit-urile noastre semi-glam, semi-punk prin metroul newyorkez pana am ajuns acasa la Grevor. Grevor este resident assistant intr-un alt camin. Este un barbat superb, total gay si total beat. Cel putin aseara. Intr-o scena demna de Pulp Fiction ne-am plimbat prin mai multe camere de pe etajul lui si am facut cunostinta cu niste japonezi care isi faceau cel mai apetisant bong pe care l-am vazut in multa vreme. Grevor era imbracat in jeans bootcut, curea argintie, palarie verde de padurar cu pana rosie, gene false, sclipici in jurul pometilor, bratari fluorescente ii acopereau gatul, iar imprimeul tricoului lui era o banana in plin proces de decojire. Am baut noi cocktail-urilor la Grevor acasa, am dansat cel mai senzual David Bowie song din viata mea cu el - as in the typical superb gay, intr-o camera de viitor regizor (aceasta va fi meseria lui Grevor) decorata cu cele mai trashy accesorii punk-glam-rock-alternativ, inclusiv un picior de dama din plastic, care iesea din perete si era fastuous inconjurat de o instalatie electrica. La sfarsit am definit procesul de preparty cu ceva absint. Eu personal m-am abtinut. Si un alt amanunt, cu dedicatie speciala pentru Matei, Grevor colectioneaza Zanax.

Am ajuns intr-un lung drum zigzagat si zgomotos la Avalon, unde am facut cunostinta cu jumate din transgenderii din NY, cu multe fete in corsete si cizme, cu multi gay. Prin intermediul lui Grevor, care a hartuit constant toate cele 400 de persoane care stateau la coada de la intrare, am reusit sa vad o alta fata, probabil mult mai autentica si mai colorata a miscarii LGBT. Nu sunt scandalizata, nu sunt socata, nu dezaprob nimic. Poate pe undeva gresesc. Sunt doar uimita de curajul de a-ti afirma identitatea, de a fi glam, de a soca, de a fi dezinvolt si scandalos. Si nu stiu cum sa interpretez excesele care deriva din asta. Pentru o seara atributele esentiale ale dispozitiei mele au fost trash si glam. And I enjoyed it. Pana la urma la petrecere nu am mai ajuns. Am luat un taxi condus de un indian cu turban si alaturi de colegele mele semi-isterice am ajuns acasa, unde m-am prabusit in patutul meu colorat. Si inca ma gandesc la tot ce s-a intamplat ieri cu mine.

No comments:

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping