Sunday, December 17, 2006

Friday Night Fever


Mai nou ziua cea mai hot a saptamanii este vineri. Deja a devenit conventional wisdom. Scopul oricarui student eminent/ tanar corporatist/ artist urban, etc. din NY este ca vineri sa se faca praf. Tocmai scapata dupa o ora de somn pe noapte, un interviu si un examen, si dupa Y Tu Mama Tambien, despre care voi scrie curand, deprimata ca imi pleaca colegele de camera si totodata toate artefactele noastre artsy din sufragerie, am hotarat sa ii chem pe la mine pe Mario, Sasha, si Lejla. Un croat, un sarb si o bosniaca. Nice combination, nu?

Au venit copiii, insa Lejla nu avea nici un act la ea si cat de blonda si faina e ea, cei de la security nu au vrut sa o lase inauntru caci (citat din Hank, NYU security officer: "Young lady, if you f***ing get killed in NYC, and don't have an ID with you, you can f***ing rust out and it ain't no NYPD dude that's gonna know or care who you are"). Mario s-a enervat si a inceput sa argumenteze in limba lui, din care am inteles cuvintele "alcoolic", "vin", "nu vreau", "mama ma-sii" si am dedus ca scopul lui in viata este sa "partej", nu sa recupereze ID-urile altor oameni; intr-un final el a urcat la mine, iar ceilalti doi s-au dus sa isi recupereze identitatea. Cu Mario alaturi si Frank Zappa pe fundal, am reusit sa performam un mic ritual liberal cu vin portughez si alte produse autohtone, rezultatul fiind o stare colectiva de bine; dupa ceva vreme i-am recuperat si pe ceilalti doi balcanici, urmand sa ne indreptam treptat spre party szene. Cu Timeout NY in mana, am ajuns intr-un local dubios din Financial District, aka exact locul unde nu ai vrea sa iti petreci timpul liber, plin ochi de asiatici, de la barmani pana la animatoare, noi fiind singurii caucazieni prezenti. Si cum teoriile mele despre rase si party atmosphere se bazeaza in principal pe convingerea ca "Asian men can't jump", dupa ceva cranberry vodca (o bautura foarte trendy in NYC), ne-am decis pana la urma sa lovim the real party scene, si anume Brooklyn.

Brooklyn este mai nou locul loft-urilor ieftine, artistilor urbani, stangistilor, liberalilor si altor alternativi. Evident ca aici avea loc o alta petrecere marca NonSense, anume The Danger: "drinky, dancy, funk, dub, indonesian breaks, and late dash of dark techno". Vizualuri foarte funky, lume buna, noi toti patru foarte lively, atmosfera excelenta. Highlight-urile serii:

a. Mi-am lasat haina pe niste umerase existente intr-una din camere, unde erau mai multe alte obiecte vestimentare; nimeni nu mi-a spus ca acolo NU este garderoba, ci un loc unde oamenii isi lasa hainele si iau altele in schimb. So... mi-am lasat minunea mea de geaca J Lo con Zara, si cand am plecat evident ca nu am mai gasit-o. Organizatorii mi-au spus intr-un final ca..."Ah... you didn't know that's the clothes exchange? The coat check was in another room!" "What??!! What am I suppose to do now? I mean everybody else has their coats and we all left them in here..." "Well.. I guess yours was prettier; just pick another one; I'm sure others have made the same mistake as you have; join the exchange"... Asa ca m-am ales cu o geaca rosie, un pic cam mare pentru mine, iar a doua zi - intr-o frenezie demna de o cauza mai nobila - am facut turul magazinelor Zara din oras, intr-un final gasind o alta geaca aproape identica cu my old baby.

b. Stateam la coada la baie. Vine langa mine un rastafarian: "Hi baby, how are you?" "Fine, you?" "Pretty cool.. just chillin'. Where are you from?" "Romania" "Hmm... Romania... Well, I'm just a lousy American... I don't really know where that is... but... do you wanna kiss?" - great awe - "Hm... no!!" "Ok, then just gimme a hug and I'll go hassle somebody else".

Tarziu in noapte am ajuns pe la casele noastre. NYC nightlife. You got to love it!

4 comments:

Red said...

nyc nightlife - absolutely great! Dura faza cu haina.. iar rastamanul.. ma gandesc- la fel o face si randu prin cluburile din bucuresti? :))

Corina said...

Nu stiu daca face asta, dar am putea face un experiment social rugandu-l sa incerce aceasta tactica magica. Si sa vedem ce iese :)

nobody said...

Foarte foarte!

Si...cum a fost imbratisarea? :)

Corina said...

Scurta si nedureroasa :)

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping