Wednesday, December 13, 2006

I got tagged!

Infamii au auzit ca sunt in focul examenelor finale, asa ca s-au gandit sa imi dea de lucru. Coco si Alex au dat fara mila in mine cu o leapsa pe carti. Ceea ce pe de alta parte ma bucura, caci de cativa ani m-am scufundat in diafana mlastina a relatiilor internationale, ceea ce m-a facut sa citesc tot mai rar carti pentru sufletul meu. Asa ca ma entuziasmez proactiv cand citesc lepsele/ lepsile altora, nu de alta, dar ca sa mai am ce pune acolo pe lista de "must do". So, without furder ado, here it goes.

"Aprilie spulberat", de Ismail Kadare. Cartea e scrisa in tuse puternice, violente pe alocuri si practic aduce laolalta mai multe povestiri, legate intre ele de vechea practica a kanun-ului albanez, un fel de justitie a sangelui, primitiva si seducatoare totodata. "Aprilie spulberat" are o aura de vechi, de frumos, de fatalism ori fatalitate, si in general e o lectura frumoasa pentru cei care - cu voie ori fara de voie - s-au cam indepartat de beletristica. Te prinde, te pune pe ganduri, te rascoleste, iti creste temperatura sangelui cu cel putin doua grade, si iti aduce aminte de timpuri vechi. Si cum deformatia profesionala e mare, mi-am amintit de cartea asta din cauza ultimelor mele ganduri legate de reinvierea/ conservarea formelor traditionale de justitie: kris-ul tiganesc, Gachaca in Rwanda, si tot asa.

Lovesc si eu mai departe in Diana, ca poate loveste in mine cu ceva de etica aplicata, de ma doboara si nu ma mai ridic, in Olivia, caci sper intru literatura feminina/ feminista, si in Irina, caci am regasit-o de curand... culmea, not in person, ci tot prin blestematul asta de spatiu blogosferoidal. Regulile aici!

3 comments:

merimeriquitecontrary said...

bre ma chere eu cand am dat cu leapsa-n tine n-ai miscat in front. rusine! si era una nostalgica, na!

Corina said...

iertaciune, marita marie. sa stii ca nu am uitat de cei 5 mentori si chiar o sa scriu despre ei cat de curand, chiar si in afara lepsei. cred ca acum am reactionat pentru ca am fost lovita din multe parti. loool. :)

Anonymous said...

ce literatura feminista d'le ca dupa juma de an in colegiu de muieri m-am lasat de feminism. parol!

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping