Monday, December 18, 2006

Sinistrosenie galinacee

Din ciclul "mare e gradina internet-ului", dupa ce Cosmin mi-a atras atentia asupra unicului site din romania dedicat celor funebre, anume morti.ro, am descoperit ultima campanie initiata de Uniunea Crescatorilor de Pui din Romania, sub triumfala deviza "Puiul gatit nu-ti face rau!". La fengpui.ro, esti intampinat de un bucatar durduliu, cu voce de teleenciclopedia con radio romania actualitati, care incepe de-ti povesteste: "Ai probleme cu puiul? Acum ai un loc in care iti vei depasi toate temerile si iti vei recastiga increderea in puiul tau. Pentru ca noi, cei de la fengpui, am descoperit solutia ideala pentru pui. Detinem un secret pe care acum ti-l vom dezvalui si tie. Pentru ca tu sa duci o viata linistita alaturi de puiul tau." Si nu, "pui" nu este un eufemism pentru "iubit"/ "bebelus"/ "copil". Ulterior, turul salonului fengpui introduce in prim plan doua puicute durdulii si decapitate care se fezandeaza cu rozmarin, si sunt gadilate de bulele fierbinti ale unui jacuzzi.

Campania aceasta mi s-ar fi parut sinistra si inainte de deveni vegetariana. Se pare ca puiul ca aliment atrage asupra lui neuronii bolnavi ai publicitarilor romani. O tin minte pe aia cu "conasul" si alte titluri asemenatoare dedicate animalelor cu pene. Why, oh, why?

6 comments:

Anonymous said...

da, dar ce e frapant pe morti.ro e ca in curand vor avea radio online :))

back from the dead, sedinte de spiritism live, ce naiba vor transmite.

si da, fengpui e dubios. dar e legat de gripa aviara paremise :P

Andreea Vasile said...

Radio????? HAHAHAHAHAHAHAHA! Parc aud " Si acum melodia serii "Died in your arms tonight" de la Sorica pentru iubitul ei sot, decedat acum 52 de ani" :-)))

Corina said...

mai... hai ca aia cu morti.ro ca toate cele funebre, dar asta cu fengpui... puhleeease... numai pofta sa mananc pui nu imi creeaza; si nu e numai campanie la gripa aviara, ci e pentru incurajarea consumului carnii de pui in general; ce-i drept, mai putin sinistra ca aia cu "zboara, puiule, zboara", dar se mentine in aceleasi linii. advertiseri, reveniti la realitate!

Irina said...

Vai de mine, m-ai facut sa ma uit la oribilitatea aia pana la sfrasit! Absolut oribil, aproape la egalitate cu "zboara, puiule, zboara".

Oare chiar asa de neinformata sa fie populatia tarii incat e nevoie sa ni se spuna sa gatim puiul inainte de a-l manca? "Inainte de a-l manca, gateste puiul pt ca puiul gatit nu-ti face rau!".... geeez!

Dar sa stii ca se poate si mai rau: ai vazut reclama de la TV legata de aceasta campanie? Cu ala care le da celor doua babute cu puiul mort peste cap? Daca nu, ai pierdut o excelenta mostra a inteligentei advertiserilor de care vorbeai. :)

Corina said...

@omega... reclama ce ilustreaza noul sport national de spart capul cu puiul e si pe site; m-am minunat aseara.

faza dura e ca la inceput am crezut ca e vorba de campanie de informare cu privire la gripa aviara, dar daca ar fi fost asa, nu spune nimic (pentru ca nu e suficient sa gatesti puiul, tre sa-l perpelesti la peste 70 de grade, etc, etc; a.i. gratarele nu sunt intotdeauna f safe); dar se pare ca e o campanie de incitare la consumul carnii de pui; nice, nu? a... si vezi ca poti sa te joci "stapanul gratarelor" :); 10ks pt cartea recomandata; suna painfully interesting.

Anonymous said...

Mie imi place comemorare.ro…
Este un loc unde poti impartasi lumii cine a fost persoana care nu mai este printre noi, poti lasa o lumanare sau un buchet de flori la mormintele virtuale ale prietenilor si rudelor, chiar daca la cele din lumea reala nu ai putut ajunge, fiind in alt oras/tara/continent, poti arata familiei celui (celei) disparut(e) ca esti alaturi de ea. Poti sa intrii pe site o data pe luna, sa iti amintesti cine a fost cel trecut in nefiinta, ce a insemnat pentru tine si pentru cei din jur. Te poti bucura ca, undeva, chiar si virtual, numele lui (ei) nu este uitat, ci este cunoscut de tot mai multa lume, pentru totdeauna.

Este un loc al amintirilor. Un loc in care nu “ingropi”, ci chiar dezgropi aceste amintiri, impartasindu-le lumii intregi.

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping