Monday, February 05, 2007

Plimbare in Times Square

Piata Ieri si Azi

Photo: Librado Romero for the NY Times


Times Square ziua e ametitor, iar noaptea poate fi de-a dreptul fatal. Odinioara gazduia cateva teatre, jazz-meni underground, gastile strazii, si multa infractionalitate. Acum este locul cel mai glam al NY-ului, cu postere enorme care se succed ametitor, cu billboard-uri animate care ocupa doua cladiri, cu JP Morgan, Reuters, Virgin Records, Hard Rock Cafe, M&M World, Hershey's World (au cea mai mare ciocolata productie de masa din lume - costa vreo $40 si e maaare), cu un conglomerat de teatre si cafenele, si evident cu valuri de turisti. Uneori Times Square imi pare un cliseu, alteori imi pare un tipat viu spre nostalgie si dor de trecut (tocmai pentru ca este atat de contemporana), dar de cele mai multe ori e doar un loc fermecator al frivolitatilor pop.

Click pentru cateva poze de saptamana trecuta!

3 comments:

Anonymous said...

O spui de parca te-ai fi nascut in NY :)

Corina said...

adevarul e ca, pentru ca aici am o viata atat de banalo-cotidiana (cafea, metrou, scoala/birou, cina, bere, net/citit, somn), ma simt ca si cum m-as fi nascut aici si as trai de o viata aici... dupa o saptamana de trai zilnic printre zgarie nori, nu prea mai faci diferenta intre zgarie nori si blocurile din cart. Aviatiei.. din pacate

plug said...

nu stiu cum e cu times square-ul, dar la orasul picant, de fiecare data cand urc galgenbergul parca e pentru prima si ultima oara. o fi numele de vina? nu stiu... mi-e familiar si in acelasi timp strain. mi-e cunoscut, si in acelasi timp nou. intorc capul si sunt hipnotizat.

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping