Friday, February 02, 2007

Eu voi...


1. vizite piramide aztece
2. manca tone de ciocolata; Marco spune: Chocolate is a word derived from Náhuatl, the language spoken by the Aztecs. It comes from xoco (pronounced “shoco”, meaning “bitter”), and axtl (pronounced “a-h-tl”, meaning “water”): “bitter water”. They drank it much like we drink coffee nowadays. Chocolate is one of our small contributions to the world.

3. vedea tablouri de Frida Kahlo
4. cumpara gentuta, bluzita, palariuta - colorate :)
5. explora Ciudad de Mexico (orasul are 8 milioane de locuitori, asa ca voi avea ce sa explorez)
6. cumpara doua carti de poezii dintr-un anticariat si voi invata poezii de Neruda si Garcia Lorca (chit ca nu sunt mexicani)
7. il voi invata pe Marco romana (stie deja la nivel de upper intermediate, cam asa - pe langa suedeza, germana, engleza, franceza si, evident, spaniola)
7. bea mojito, marguerita, caipirinha, si tequila (cu tot cu vierme!) - si ma voi intoarce la timp in NY sa o iau pe mama din aeroport :)
8. dansa salsa pana la epuizare
9. dibui o plaja ca in Y Tu Mama Tambien
10. petrece sase zile latine :)

De ce? Pentru ca ma duc in Mexic ... Hehe... Ariba!

PS: Lista va fi actualizata pe masura ce imi mai vin idei!

11 comments:

Anonymous said...

am auzit ca marijuana a ajuns in state din mexic :)

Corina said...

la cate tutunuri mai mult sau mai putin THC-iste au mexicanii, nici nu cred ca va fi nevoie sa fumez ceva, ca practic totul va fi pe principiul "love is in the air" :)

Anonymous said...

te invidiez mult Corina pt plecarea in Mexic. sufletul latin e atat de fascinant... nota 10 pt Lorca. recomand poemul "5 de la tarde" e despre un toreador. si mai ales calde salutari Fridei Kahlo, cea mai mare pictorita a secolului XX. sunt o mare fana a ei. poate ii povestim la un moment dat tablourile. abia astept impresii si poze din Mexic. imi place sa vad lumea prin ochii tai..

Anonymous said...

miruna tr sunt. sorry ca n-am mentionat.

Corina said...

multumesc miruna... cand vine vorba de poezie, merg pe mana ta. ba chiar cred ca voi cauta poemul inainte sa ajung in mexic. si voi tine jurnal de calatorie, don't worry :)

Clara said...

si daca nu te superi... frida kahlo in mexic? nu era cubaneza bre?

Lex said...

Dude....congrats. And btw careful with the water....I heard it can get really shitty. :P Tot de la un Marco(Croat de data asta) am aflat de anumite incompatibilitati intre stomacul Europenilor si apa Mexicanilor.

And for the record: Frida e Mexicana get-beget.

Corina said...

da, da.. stiam cu apa. insa mersi de sfat. la fel era si in egipt; se pare ca stomacul nostru european pur si simplu respinge apa de acolo; cred insa ca o sa beau numai tequila o perioada... hai eventual combinata cu ceva sucuri naturale

Anonymous said...

Frida e evreica.

Anyway, Corina, stiam ca ciocolata pe vremea aztecilor si mayasilor si oltemcilor si tolmecilor si cine mai era si o bea pe atunci, era rezervata zeilor. Bautura zeilor. Doar preotii, in cadrul ritualurilor aveau voie sa produca ciocolata. Cred ca si nobilii, parca... "Iobagii" mancau mamaliga.

Anonymous said...

erata: e olmecilor, nu oltemcilor.

Corina said...

I shall feel like a godess then :)

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping