Tuesday, February 06, 2007

Dor de politice!!!

Ma uitam zilele astea la categoria blog-uri de pe trafic.ro. Bloguri despre fotbal, celebrul Zoso (care si mie imi place, desi are prea putin de-a face cu preocuparile mele... si astazi a postat cea mai savuroasa stire din ultima vreme... o fata de 15 ani din State care s-a fotografiat nud- ea pe sine s-a, nota bene - si a postat pozele pe net a fost acuzata, inter alia, de abuz la adresa minorilor), un nenea care da sfaturi despre pariuri, un alt nenea numit gogu kaizer, feeder (pe care, cu tot respectul, numai la categoria blog nu l-as incadra), blog despre porumbei voiajori(!), andressa care e simpatica ca e simpatica, dar nu ne spune prea multe in afara de insemnari strict personale, si lista continua cu blog-uri in general legate de advertising, de net, de html-uri si alte cele. Incidental, mai apare si cate un post cu subiecte politice.

Ma mir si nu inteleg... romanii in general isi dau cu parerea despre politica. Sa nu aiba nici unul perseveranta de a face un blog despre asta? Si iscusinta de a avea si cititori numerosi? Sa nu fie romanii suficient de educati/ maturi ca sa dezbata politica pe blog-uri? Inteleg ca blog-urile specializate sunt o raritate in Romania, dar pun pariu ca in primele 50 de locuri de pe trafic nu gasesti nici un blog care sa publice macar cu semi-regularitate un post despre politica. Trist, trist.

14 comments:

Anonymous said...

exista blogul lui cristian banu

Anonymous said...

asta voiam sa zic si eu, zoso.

si cum mai corina, pe noi nu ne citesti? pe mine, pe razvan, etc?:)

politica are un sens peiorativ zilele astea prin romania. poate de aia. si plus ca lumea pur si simplu nu e interesata de politica, cred.

vor sa traiasca bine si sa faca multi bani, mancati-as

Clara said...

problema e de fapt ca momentan nu sunt eu la curent cu politica, ca altfel... vai mama lor

merimeriquitecontrary said...

nu cred ca blogul pe subiecte politice ar avea foarte multi cititori. pentru ca din moment ce pe zoso il citeste oricine, ca are de toate pentru toti, nu atat de multi vor sa afle chestii despre politica.

la fel si cu blogul personal, recunoastem, nu recunoastem, problemele personale ale lui gicuta de la ploiesti ne prind si ne intriga. azi m-am surprins citind blogul unui puscarias fara sa-mi pot lua ochii de la el.

cred ca nu destula lume are organul pentru a simti politica si a o discuta pertinent.
si cum zice cosmin, politica = ceva murdar pentru romanas, mai bine vorbim de irinel si hormonica.

ete, na, paine si horrorshow.

Corina said...

@zoso... m-am uitat mai cu atentie pe blogul lui cristian banu; 10ks for flagging it; e interesant, desi oarecum restrictiv ca tematica; politica nu inseamna numai sicanele dintre basescu, tariceanu, and co; plus ca e abia pe locul 97 in trafic, iar eu imi aruncasem o privire pe top 50

@cosmin... dragii mei, pe voi va citesc ca pe biblie... numai ca oricat de fermecatoare iti sunt posturile, numai despre politica nu sunt; plus ca mai e si distinctia aia pe care bine ai facut intr-un post mai vechi intre bloguri pe care le citesti ca sunt "de la prieteni" si bloguri pe care le citesti ca sunt interesante; si cam naspa faza ca lumea nu e interesata de politica, pentru ca de politica cam atarna viitorul nostru, pana la urma

@savoire ... smiling diligently :)

@meri ... sa imi trimiti linkul cu blogul de puscarias; asta cu problemele personale ale oamenilor deja a ajuns sa ma irite; desi tot caut sa descopar blogul unui gay, roman, care scrie in engleza si e f metro, asa; :)) - pt hormonica (pe-asta n-o stiam)

Anonymous said...

corina - sunt de acord cu tine. e ca si cum nu am cunoaste niciodata papusarii muhaha politics rules the world

nici eu nu sunt la curent cu politica, dar as putea sa fiu daca se face ceva in acest sens :)

Anonymous said...

Va recomand blogul lui Doc de pe Hotnews. E un tip inteligent si foarte echilibrat care comenteaza pertinent majoritatea evenimentelor politice.. Spor...:)

merimeriquitecontrary said...

pai e ala http://gaygeneration.blogspot.com/

e scris mizerabil de-un baiat din cosbuc confused si schizo dar are linkuri la mai multe bloguri gay.

al puscariasului tre sa gasesc din nou linkul. pana una alta citesc un blog al unei gagici cu o copilarie foarte facd ap http://www.introspectre.blogspot.com/2005/10/kicked-out-whole-story.html

merimeriquitecontrary said...

pentru mistouri politice te poti adresa si consortului [da shameless promotion] http://tsavatar.blogspot.com/

Corina said...

@andreii - 10ks, o sa examinez :)

@meri - nu e mai, e unul mult mai sofisticat (blogul gay, zic) + fata draga, pune mana pe carte, lasa blogurile fetelor cu copilarii fced up :)) gluamesc, mai, glumesc. si stiu ca tsavatar are mistouri politice, dar nu cautam exact asta... mai adulmec oricum :)

Anonymous said...

Eu nu cred ca e trist ca blogurile enumerate de tine nu abordeaza subiecte politice. E ca si cum ne-am intrista pentru ca un scriitor de fictiune nu scrie si retete culinare. El face ce vrea cu timpul lui!

Cred ca romanii discuta multa politica. Poate ca nevoia de dezbatere online e hranita cu posibilitatea de a lasa comentarii la articolele in varianta electronica a ziarelor.

In plus, eu prefer dezbaterile politice fata in fata. In spatele tastaturii multi prin "curaj" si trebuie sterse la moderare tot felul de injuraturi. Imi place sa-mi cunosc partenerii de discutie si sa-i privesc in ochi.

Corina said...

@andressa... nu mai, nu e trist ca blogurile enumerate nu contin subiecte politice (imi plac foarte mult asa cum sunt, si evident ca totul tine de libertatea autorului); imi pare rau ca nu exista alte bloguri, la fel de citite ca ale voastre (tu, zoso, etc) care sa contina subiecte politice; si da, ai dreptate cu comentariile la articole, sunt o sursa destul de interesanta de opinii, desi se pot naste niste monstruozitati foarte mari de acolo; faza e ca nu exista un blogger care sa faca un blog specializat pe politica (mi-am exprimat retinerile vizavi de blogul lui cristian banu), pe care sa il alimenteze constant cu dezbateri semi-intelectuale, nu numai cu o interpretare a certurilor de pe scena politica domestica; care blogger sa fie si priceput la bloguit, sa aiba cititori multi, etc. sau poate nu e public pt asa ceva... ma rog, e complicat subiectul :)

plug said...

mai.. eu sunt cam rupt de realitate.. da' romanu nostru, asa cum l-am cunoscut in ultima vreme, nu prea discuta politica. e vorba aia ca daca putem sa vorbim despre ceva atunci e fie fotbal fie politica. da pe bune... abia de am auzit de fotbal.. de politica nici cat negru sub unghie. acu.. eu ma gandesc la politica facuta la paharul de vine/bere, la ciolanul afumat/falafelul vegetarian. da' pe bune.. abia de ma mai cert din cand in cand cu tata pe tema comunismului. da politica actuala.. "sunt toti niste mizerabili".. mai departe de asta romanul nu se mai oboseste sa gandeasca. asa ca no wonder..

Corina said...

@plug... ai dreptate partial; pe de alta parte, cine are blog si acces la information and communication technologies se prezuma a fi o persoana educata, tanara si interesata de propria soarta, hence, interesata de politica mai mult de nivelul "sunt toti niste mizerabili"; nu ma adresam prin chemarea mea catre bloguri politice femeilor si barbatilor trecuti de o anumite varsta, blazati si mancati de grijile vietii; in al doilea rand, asa cum zicea si andressa, numarul de comment-uri de pe forum-urile online ale ziarelor (daca e sa le ignoram consistenta si calitatea) arata un interes destul de crescut pentru politica.

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping