Thursday, February 22, 2007

Spre Chicago & IYVS

Imagine din proiectul Openshutter, parte a IYVS; detaliu colorat dintr-un templu indian

E aproape 3 dimineata si inca nu m-am culcat. Vreau sa termin de vazut 2046 al lui Wong Kar Wai, iar maine dimineata trebuie sa citesc pentru From Disney to Degas. Nu voi apuca sa stau decat la jumatate din curs pentru ca am avion spre Chicago la 15.50. Ma duc la International Youth Volunteerism Summit, un eveniment organizat la Northwestern University. Se anunta promitator. 50 de studenti cu domiciliul in SUA se vor alatura altor 10 studenti internationali care nu locuiesc in SUA, unor lideri de ONG-uri, finantatori, antreprenori, si asa mai departe. Am fost acceptata la eveniment pe baza clasicelor cv-uri si statement-uri of purpose, dar mai ales pe baza unui proiect de community development pe care vreau sa il implementez in Romania... Mai multe despre asta la timpul potrivit, insa. [***]

Timp de trei zile vom participa la tot felul de ateliere de lucru, facilitate de tineri profesionisti, de genul: Building bridges between grassroots activism and high-level international decision-making, Maximizing your study abroad experience for future action, Gender and Development, Social Entrepreneurship, Fair Trade & Student Engagement, etc. La sfarsit vom intra in competitie pentru a primi finantari pentru proiectele noastre. Cel care a castigat grant-ul principal anul trecut a dezvoltat in Guatemala un proiect de training, consultanta, si acces la microcredite pentru antreprenori din categorii sociale defavorizate. Intr-un an, a reusit sa puna pe picioare 150 de mici business-uri... Foarte, foarte tare.

Ce mi-a placut cel mai mult pana acum la intreg evenimentul a fost ca am primit pe email un rezumat al profilului nostru, si al proiectului nostru, precum si indicatii cu cine ar trebui sa facem networking in timpul evenimentului. "Watch out for X from organization Y, as he might give you some advice because he ran this sort of similar project/ he plans to run this sort of project", si tot asa. Am gasit excelenta organizarea de genul asta.

Ma vad si cu Alex Balas la IYVS - amandoi am aplicat si am fost acceptati, fara sa ne consultam intre noi in prealabil... Sunt destul de entuziasta. Organizatorii au pregatit si niste sedinte matinale de yoga pentru noi, filme, si un pic de vizitat nocturn in Chicago (nici nu cred ca mi-as dori mai mult, avand in vedere ca ieri erau -20 de grade in Chicago)... Anyway, raportez curand din inima Midwest-ului :)

2 comments:

Anonymous said...

oricum iti doreste succese maxime corina!

Corina said...

U PR person making a girl blush :))

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping