Tuesday, January 30, 2007

Join RED!


Cred ca multa lume a auzit deja de RED. E una din cele mai faine campanii sociale din ultima vreme , initiata de cine altul decat Bono, prin care se face un hook-up foarte ingenios intre consumatori si companii, totul cu scopul oferirii de tratament anti-retroviral pentru oamenii infectati cu HIV/SIDA din Africa. Ideea e simpla: te abonezi la un serviciu RED sau cumperi un produs RED si companiile implicate in program doneaza o parte din vanzari pentru a sprijini campania RED. Brand-urile implicate sunt lovemarks: GAP, Converse, Motorola, si bineinteles Apple. Iar campania e extrem de bine realizata din punct de vedere al comunicarii.

De vreo jumatate de ora incerc fascinata sa imi creez proprii Conversi, unde pot sa imi personalizez totul, de la culoarea dungii de pe talpa, la un mesaj pe calcai. Din pacate, pantofii nu pot fi expediati decat in State. Oricum, sunt fascinata de cat de bine e gandita campania Converse ONE. Turning Shoes Into Vehicles for Change! Curand, va arat o poza cu noua mea creatie, trendy si social responsabila :)

6 comments:

Andreea Vasile said...

Foarte foarte tareeeeeeeeeeeeeee!Impressed!

Anonymous said...

grrrah, i so hate you la faza cu custom-made converse care nu se pot livra decat in state. mi-am 'facut' si eu unii, m-am uitat la ei 10 minute, dupa care i surfed away from the page. a, da, and social awareness is a great thing too :)

Matei said...

Poti sa iti cumperi Converse rosii din Chinatown. Mult mai ieftini si diferenta o poti dona pentru una din multele cauze nobile.

Corina said...

@matei - RED nu inseamna neaparat rosu; tocmai asta e frumusetea ideii de a-ti face tu proprii pantofi, ca ti-i faci exact cum vrei tu;
2 - converse e un lovemark pentru mine si pentru multi altii, de altfel;
3 - prefer sa imi cumpar pantofi despre care stiu ca exista sanse mai mici sa fii fost produsi prin exploatarea copiilor din diverse tari ale lumii, decat pantofi unde aceste sanse sunt mai mari;
4 - nu stiu cum se intampla, dar toti pantofii ieftini ma rod;
5 - au un pret f bun, avand in vedere ca ii faci CUM vrei tu (60 de dolari)

Corina said...

a... si incurajez corporate social responsibility, despre care cred ca, facuta corect, e o situatie de tip win-win

Matei said...

Vezi si Blackspot Sneaker oferit de Adbusters: https://secure.adbusters.org/orders/sneaker/

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping