Friday, January 26, 2007

Lucruri frumoase

De cand am venit la New York, mi s-au intamplat o sumedenie de lucruri frumoase.

1. Am camera mea, cel putin deocamdata, pe care mi-am decorat-o cum am vrut eu :)) Cu genti agatate pe pereti, cu un poster gigantic cu Beck, cu un poster romanesc de la Time Out (ala vintage, din editia pe decembrie).

2. Fac un internship foarte fain, la Coalitia pentru Curtea Penala Internationala. In prima zi, am verificat toata media internationala, cautand felul in care au reflectat executia lui Saddam in raport cu o eventuala judecare de catre Curte. CPI nu ar fi avut jurisdictie in acest caz, din mai multe motive; jurnalistii in general habar nu aveau de asta, si deci au reprosat Curtii ca nu a intervenit. Insa per total in presa a dominat un sentiment ca judecarea ar fi trebuit facuta de un tribunal international. Multe motive sa ma bucur, deci. Justitia internationala si dreptul international, macar dreptul penal international, au public support.

3. Unul din profii mei preferati, Peter Rajsingh, administratorul unui hedge fund din State, presedinte al United Nations Association, USA, avocat si in general cel mai amuzant si destept prof pe care l-am intalnit in ultima vreme, a acceptat sa faca o cercetare independenta cu mine. Very excited about that as well.

4. Fac un curs cu o mare doamna a politicilor publice americane, Ruth Stewart, sfatuitor al variilor politicieni americani de pe Capitol Hill. Cursul, "From Disney to Degas. Public Policy and the Arts" e de fapt o explorare a politicilor publice in domeniul artistic, al secretelor din spatele ONG-urilor americane, si tot asa. Profa e incantata sa ma aiba la curs - si a venit special la mine sa imi ofere extra-ajutor, pentru ca "NYU values international students as one of its most precious assets", ceea ce a contrastat cu atitudinea profului meu de la FSP, Dan Pavel, care vorbea in romana la cursurile pe care ar fi trebuit sa le predea in engleza, desi aveam studenti internationali prezenti, argumentand ca "e... seamana italiana cu romana... si astia cu suedeza lor... lasa ca se descurca ei pana la urma". Am de gand sa scriu un research paper despre dezvoltarea industriilor creative in Romania, si profa foarte incantata de asta.

5. NY-ul e mai frumos ca niciodata, ieri stralucea soarele pe Chrysler Building intr-un joc de lumini absolut demoniac, aerul e foarte curat, si nu de putine ori imi vine sa cant cand merg pe strada.

6. Voi lua oficial cuvantul ca expert al Romaniei la Commission for Social Development a Natiunilor Unite. Voi vorbi pornind de la concluziile youthsummit-ului nostru despre necesitatea ca statele sa isi ajusteze in primul rand politicile educationale pentru a reduce somajul in randul tinerilor, si pentru a re-racorda scoala la piata muncii.

7. Proiectul nostru Youth Delegates la General Assembly a Natiunilor Unite merge foarte bine, in ciuda unor conflicte neplacute aparute pe drum.

8. Noii mei ochi albastri se combina excelent cu parul blond, astfel incat in intalnirile profesionale tete a tete mi se pare ca am mult mai mult succes. Hehe :))

Sper ca si weekend-ul sa fie tot la fel de spectaculos. Maine ma duc la dinner, movie and dancing cu o prietena, movie-ul fiind "Parfumul" dupa cartea omonima de Suskind.

4 comments:

Andreea Vasile said...

Go! Go! Go! Ma bucur ca toate merg atat de bine. Rad la punctul 8, ochii tai albastri chiar dau bine, mai ales ca e nu e orice fel de albastru, it is da blue from da deepest seas and da highest skies :-))

Si aici astept sa vina Parfumul. Sunt foarte curioasa cum au ecranizat o tema care nu e deloc usor de redat vizual. Am citit cartea printr-a 10-a si de fapt dadusem de ea citind o biografie a lui Cobain care spunea ca e una dintre cartile lui preferate pe baza careia scrisese si versurile de la Scentless Apprentice. Porumbelul, urmatoarea carte a lui Suskind, wasn't that good anymore....a fost genul Gloria Gaynor tipul...a hit for a lifetime :-))) Sa ne scrii recenzie.

Anonymous said...

la mine sunt albastri by deafult draga:P

oricum, ma bucur ca lucrurile merg bine :D

Corina said...

@andreea: si eu tot pe atunci am citit Parfumul si chiar m-a prins rau de tot si pe mine. din cate am inteles, ecranizarea e foarte violenta, si relativ lunga. o sa vad si va povestesc. (rosit si clipit lung din gene) - multumesc pentru descrierea noilor mei ochi. :))

@cosmin: da, mai, da, uraciosilor astia facuti de mamele voastre cu ochi albastri... jur ca pentru plodul meu/ plozii mei voi cauta retete, de la inginerii genetice, pana la ceaiuri din scoarta de copaci, doar-doar or iesi cu ochi albastri.

Anonymous said...

e genial titlul cursului> From Disney to Degas. aproape ca ma hipnotizeaza..
e atat de plina de viata descrierea asta. trebuie sa publici fazele astea. iti ies de minune.
Miruna Troncota

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping