Sunday, April 15, 2007

Blog romanesc de politica

Salut lansarea unui nou blog... E un blog colectiv, lansat de colegii mei de la Civitas'99 - Asociatia Studentilor si Absolventilor in Stiinte Politice. Il gasiti aici: civitaspoliticsblog. Baietii vin cu background-uri mai academice, asa ca scuzati-le lipsa de experienta intr-ale blogging-ului.

Primele doua posturi sunt chiar interesante. George povesteste despre dilema in care se afla Romania, care trebuie sa aleaga intre UE si NATO, prescriind totodata o mai mare apropiere intre SUA si guvernul roman! Pentru mine, hranita de cateva luni bune cu portii zdravene de anti-Americanism, simplul gand imi da fiori. Andrei Tiut face apoi o analiza foarte faina a relatiei dintre presedinte si premier in Romania. Mi-a placut mai ales concluzia lui ca Romania nu poate avea niciodata presedintele pe care si-l doreste... Romania e o republica parlamentara, dar romaii vor un lider puternic si nu au exercitiul institutiilor democratice; astfel incat orice candidat, pentru a fi ales, trebuie sa promita masuri pe care legal nu le poate face. Ne-ar sta mai bine oare intr-o republica prezidentiala? Ne plac atat de mult individualismele si respingem rodajul institutional? Hmm... food for thought. Thanks, Andrei!

Anyway, every now and then, chiar merita sa vizitati blog-ul Civitas! Poate scriu si eu in curand ceva, caz in care CLAR va trebui sa il vizitati :)

6 comments:

Anonymous said...

Multumim pentru reclama ! Ma bucur sincer ca iti place blogul ! desi nu pot sa zic ca am facut nu stiu ce interventii sofisticate pe temele wordpress. Asteptam sugestii sau contributii pe Civitas Politics Blog !

Bogdan

P.S. daca iubesti la fel de mult si libertatea (v. My complete profile ;-) contributiile, te invit sa contribui si la un alt proiect initiat de mine, Liberalism.ro

Corina said...

Salutare, Bogdan! E foarte posibil sa scriu cat de curand pe civitasblog. Iar pe liberalism.ro, apreciez mult calitatea site-ului, insa eu sunt mai leftie asa... din nastere... copil de ONU, ce vrei :) Desi am sustinut din toata inima unele articole (gen Free Kareem, etc.).

Anonymous said...

Ma bucur ca te-a interesat cazul Kareem caci pe 27 aprilie se judeca apelul la sentinta sa si, cu aceasta ocazie, impreuna cu mai multe persoane din mediul ONG-urilor cu o agenda de regula liberala, vrem sa organizam o manifestatie la Ambasa Egiptului, concomitent cu cele organizate de amicii din N.Y, Washigton, Paris, Londra, Roma etc De datat asta e pe bune. Am luat azi autorizatia de la primaria. O sa apara in curand un anunt si un newsleter pe Liberalism.ro, Cadi, si in alte parti. Incurajam toata lumea sa participe si sa imprastie vorba.

Eu sunt pentru mai multa libertate si la stanga si la dreapta, inclusiv pentru dreptul de a purta arma :-), caci, in fond dreptul la viata implica dreptul la autoaparare - asta apropo de ultimul tau post. Ma mira ca nimeni in Universitatea aia nu avea la el o arama sa ii opreasca mai devreme pe cei doi dementi.

Corina said...

:)) - eu militez pentru datoria statului de a ma apara; in cazul in aceasta datorie cade in mana unei terte entitati private (serviciul de politie/security din campus) cu care am incheiat un contract, atunci e de datoria acelei entitati sa ma apere. pentru asta platesc taxe, pentru asta inchei contracte.

si felicitari pt cazul kareem!

Anonymous said...

Salut si mersi de comentarii,

De fapt eu cred ca o republica parlamentara cu proces legislativ lent lasa timp de corectie pentru prostiile clasei politice (ca un efect benefic al scandalurilor de la UE si din presa)

Totusi interpretarea ta este corecta. o rezerva totusi: pe langa un presedinte care sa poata face ce promite am avea nevoie de o institutie de control cu legitimitate egala, asa cum e Curtea Suprema in State. Pana atunci, mai va...

Tix said...

http://ecologie-umana.blogspot.com/2007/05/raspunsul-din-romnia.html
Vreau sa spun de la inceput ca Basescu, nu trebue idealizat. Este si el un produs al sistemului " ticalosit " pe care il condamna, este un tip de "mitica" smecher si uns cu toate alifiile, probabil colaborator si el al securitatii, chiar daca dosarul nu se gaseste .......
continuare pe site

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping