Thursday, April 12, 2007

Donatii Online & Global Giving


Documentandu-ma despre "campania doilasuta", am aflat de o alta initiativa faina. Donatii online e un portal infiintat de Centras - in parteneriat cu Gecad - prin care poti dona bani ONG-urilor pe care le sustii, si implicit poti contribui la avansarea unei cauze in care crezi. Site-ul mi se pare o mare realizare in Romania, si il salut din toata inima.

Mai interesant mi se pare insa Global Giving, care functioneaza pe acelasi principiu al banilor dati online pentru cauze sociale. Dar de data asta, donatorii finanteaza direct proiecte, nu organizatii ... si in felul asta gradul de accountability al ONG-ului (o problema uriasa in lumea non-guvernamentala), creste semnificativ. Imi place de asemenea cum cei de la Global Giving iti arata exact unde se duc banii tai (e pana la urma o chestie de marketing, dar are efectul scontat): "a donation of 50% will buy school supplies for one child, for one year" (as part of this project of increasing youth literacy in Haiti), "a donation of $1000 will build a classroom for 30 kids", etc. Check out site-ul un pic, pentru ca merita!

2 comments:

Unknown said...

Buna!
Ma bucur foarte mult de acest post! Eu ma ocup de DonatiiOnline la Centras si cred ca e un serviciu inovator si bun. Cu multe lucruri de imbunatatit insa - GlobalGiving imi place si mie (mult mai mult!). Speram sa ajungem si noi la un moment dat la acel nivel (care cere si experienta din partea ONGurilor care se inscriu, si surse de sustinere a portalului propriu-zis). Daca cineva vrea mai multe informatii/ are sugestii/ propuneri de parteneriat etc. stau la dispozitie :) Sinziana (sinziana@centras.ro).

Corina said...

Mult succes in initiativa voastra, Sanziana! De indata ce ma intorc in tara, e foarte posibil sa mai avem discutii pe teme profesionale. :)

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping