Monday, April 30, 2007

In memoria victimelor de la Virginia Tech

One Day Blog Silence

5 comments:

Radu said...

de ce?

Lucruri de genu asta pur si simplu BLOW MY MIND! Nu reusesc sa inteleg de ce atata agitatie pt 30 de studenti americani morti, cand in Irak si in Darfur mor de 5 ori mai multi nevinovati zilnic. Putine sunt zilele cand Irakul nu vede o VT. Imi sta mintea in loc cand vad "blogosfera" agitata pe tema asta... nu ar mai exista bloguri daca am pune aceeasi valoare pe viata oricarui om. CLAR o viata de american valoreaza mai mult. Sa mai prind eu pe cineva ca se plange de americani, cand intreaga lume le da apa la moara. De ce ni se rupe noua ca romani ca au murit 30 de americani, si nu ca au murit 150 de Irakieni. DE CE DE CE DE CE DE CE!

Penny said...

Nu stiu...
Pe mine ma atinge pentru ca erau studenti... de varsta mea. Pt ca eu sunt studenta. Ma atinge intr-un mod ilogic... fara sa vreau devin mai empatica fata de ceea ce imi este mai apropiat si fata de ceea ce inteleg. Nu reusesc sa-mi exprim foarte clar ideile din pacate asa ca poate revin.

Corina said...

stefan... nu mai fii atat de anti-american; intra pe link si vezi ca tacerea este un semn de respect vizavi de victimele unor astfel de evenimente de pretutindeni. sunt de acord cu ce spui. multi au spus ca de ce sa mourn vtech, cand intr-adevar in iraq se intampla ce se intampla; astfel incat poti extrapola asta la o scara mai mare. si asta au si facut initiatorii acestei taceri.

Radu said...

@penny

Multumesc! Cred ca pana acum ai dat explicatia cea mai clara si directa la intrebarile mele. Intrebarile mele erau menite sa invite la discutie (desi, recunosc, poate un pic prea agresiv.)

@corina
Anti-american nu sunt pentru ca pun intrebari. In acelas fel in care nu as fii rasist daca as initia o discutie despre cum rasismul negrilor e mult mai acceptabil social decat cel al albilor. Mie mi se pare super duplicitar cum restul lumii bate obrazul americii pt ca se comporta ca si cum viata unui american e mai importanta ca cea a unui strain si in acelas timp decide ca e moartea a 30 de studenti e un motiv mai solid de a tine o zi de liniste pt pace si prosperitate in lume decat moartea altor sute de mii de oameni.

si da, am citit si eu ce au scris ei pe pagina aia. Sincer? I don't buy it! Ce conteaza ca au adaugat un paragraf care zice ca e de fapt pt toti, dar cand colo logoul pe care ti-l dau scrie ca e pt virginia tech, si evenimentul in sine e mult prea clar declansat de tragedia de la VT.

Tot ce vreau sa stiu e "de ce". Vreau ca oamenii sa se intrebe de ce au facut asta (ie au tinut ziua de liniste pe blog) si sa isi raspunda in cunostinta de cauza. Sa nu se tina sus si tare ca au facut-o pt suferinta din restul lumii cand de fapt au facut-o pt ca simt ca au mai mult in comun cu cei 32 decat cu cei 500000 de darfurieni. Vreau ca oamenii sa gandeasca critic: sa zica "facut-o pt ca eu cred ca forma asta de protest poate avea un impact w/ respect to VT si nu am facut-o pt alte tragedii pt ca nu cred ca ar fii insemnat nimic."

Corina said...

@radu... nu cred ca ai dreptate; fiecare face ce poate in legatura cu diverse lucruri; cu iraq-ul mi-am manifestat protestul si pozitia in enspe mii de feluri de la discutii uriase in clasa (inclusiv ieri m-am certat cu un redneck aterizat la NY), pana la posturi prin blog (prin sept, oct); cu darfur am fost la rally-uri, am scris paper-uri, am facut un internship la coalitia pentru curtea penala internationala - tocmai in ideea de a contribui cu ceva mic la aducerea dreptatii in darfur si in nordul ugandei; cu virginia tech am scris pe blog, si am gasit si aceasta modalitate de a lua pozitie; nu am prioritizat nimic... daca as fi avut blog cand s-a petrecut 9/11 as fi facut ceva similar; daca as fi avut blog cand a fost beslan, la fel; sunt multe lucruri care mi se par nedrepte pe lumea asta si iau atitudine fata de fiecare. si sa stii ca nu as fi pus logo-ul daca nu ar fi fost paragraful de jos... pentru ca in zilele imediat urmatoare chiar a fost o frenezie destul de mare in NY (inclusiv in ziarul NYU-ului) "why VT, cand in Iraq mor zilnic x oameni"... pozitie pe care la momentul respectiv am impartasit-o si asta mi s-a parut cea mai la indemana modalitate de exprimare.

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping