Tuesday, April 17, 2007

"Puterea de a ajuta", 19 Aprilie, Centrul Ceh


Printr-un mesaj trimis de Lizi pe grupul de discutii al facultatii mele din Romania am aflat de un supereveniment ce va avea loc joi, 19 aprilie, la Centrul Ceh. Mi-ar placea mult sa ma fiu acolo! "Puterea de a ajuta" este un eveniment organizat de People in Need - unul din cele mai experimentate ONG-uri care lucreaza in programe de dezvoltare si cooperare internationala - si de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) din Romania.

Se vrea a fi un forum de discutii care sa genereze idei pentru strategia de cooperare pentru dezvoltare a Romaniei in urmatorii ani, avand in vedere ca Romania a devenit tara donator si artizan, alaturi de ceilalti membrii UE, ai cooperarii internationale pentru dezvoltare. Vor participa la discutie reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, si Comisiilor de Politica Externa din Parlament, si ai organizatiilor non-guvernamentale din Romania interesate de aceasta problematica.

E unul din primele forumuri de acest gen si este mare nevoie de el! Subiectul cooperarii pentru dezvoltare nu este in agenda publicului, nu beneficiaza de infrastructura institutionala adecvata, de cadru legislativ adecvat, de mecanisme de elaborare, implementare si monitorizare de politici publice in acest sens. Daca nu luam masuri curand, banii nostri ai tuturor se vor duce in directii gresite si nimeni nu va fi raspunzator in fata nimanui pentru asta!

5 comments:

Lex said...

Sorry to burst your bubble dar e vorba de 19 Aprilie nu de 16 cum ai scris in titlu si in primele randuri. Check the poster. :P

E. said...

Multumim ca ne-ai facut reclama. Keep in touch. :P

Corina said...

Modificat! Sa imi povestiti cum iese evenimentul... ce strategiii ies de acolo, ce idei... ca eu tot sunt in discutii cu MAE pe temele astea.

marco said...

¡vamos! Esto sí que me interesaría. Pero sólo voy si tú vas . . . te necesito de traductora.

Corina said...

Nay... let me tell you how things should look like: both you and Wilco - my special guests to the next similar event to be organized in Romania... by the time that will take place, your Romanian would be so good that actually you will be Wilco's translator, and I'll just be your lovely blondish host :)

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping