Thursday, April 26, 2007

Si uite unde stau... Mwahaha!


Site foarte, foarte fain. Political Compass. Via Stefan's Facebook profile :) Testul integreaza atat partea sociala, cat si cea economica a orientarii politice, ceea ce mi se pare foarte important... Testul nu e foarte accurate; spre exemplu, mi se pare ca sunt ceva mai spre dreapta dpdv economic, dar unele din intrebari erau cam rudimentare ca sa le pot raspunde altfel. Insa e un exercitiu destept. Sa imi spuneti rezultatele la voi!

23 comments:

Anonymous said...

this is fun. I'm a regular commie-anarchist-libertarian. Three squares below you and two more to the left. Wer bin ich?

Red said...

e clar ca te afecteaza America :))

Corina said...

@anonymous: wow! that's rather extreme... but who are you?

@alex... hehe... clar; de fapt uite un articol in Cotidianul in care se pare ca mai toti tinerii romani scoliti in afara ajung sa fie mai de stanga: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5935&art=502&cHash=247d48d55o
eu zic ca de fapt nu e o moda, ci e o chestie fireasca intr-o societate care evolueaza si trece de la comunism, la tranzitie, la integrare in EU si cine mai stie unde; bine macar ca putem vorbi de toate astea (vezi flagelarea lui Dragos Bucurenci nu de mult)

Monica D. said...

5 randuri mai sus decat tine... O fi de bine sau de rau?

Corina said...

@monica... iti dai seama ca rezultatele testului asta nu poate fi evaluat "de bine/ de rau"; cel putin nu alea care sa zic se mentin inca in harta :) se pare, spre exemplu, ca tu ai tolera un amestec mai mare al statului (autoritatilor in general) in dormitor; ori eu cred ca moralitatea e o chestiune individuala, pe cand bunastarea (care implicit duce la bunastare personala individuala in the long run) e o chestie sociala.

Anonymous said...

hihi! da, e fain site-ul; Gramo a fost la un moment dat pe acolo (s-ar putea sa fi si scris) si si-a facut testul de mai multe ori si mereu rezultatul era diferit (in fine, nici nu era mereu acelasi gramo) si pana la urma media intre rezultate a iesit intr-un punct care era in josul patratului (cam la trei sferturi din patrat) si inspre dreapta (cam la doua treimi din patrat).

Corina said...

dreapta la doua treimi din patrat? nu as fi crezut... la cat de preocupat e gramo e minoritati (parca si de mediu), la cat de putin scrie despre business... hmm... interesant; si da, cred ca rezultatul variaza de fiecare data cand iti faci testul; tin minte ca acum o luna eram un pic mai sus si mai la dreapta; si intre timp, dupa evenimentul "raluca stroescu" m-am dus chiar mai la dreapta... dar deh, testul vorbeste :)

Radu said...

ahaha!
Te intrebai/indoiai de orientarea mea politica si economica. Sunt exact un TU o idee mai moderat. :)

Corina said...

@radu... e... esti mai in varsta, d-aia ;P

Clara said...

SUNT IN EXACT ACELASI PUNCT CU TINE!!! aveam pretentii de intelectualitate romaneasca de dreapta, dar asta trebuie sa fie printre cele mai triste zile din viata mea... the day I discovered that I'm a leftist!!! Ma duc sa ma inchid intr-o debara austera...

Corina said...

you pinko :))... iti zic eu ca e efectul studiilor in afara; sa vedem ce rezultate au si alti cunoscuti/ prieteni de-ai nostri care nu apucat inca sa fie indoctrinati de stanga occidentala

Anonymous said...

nu stii cine eu sunt? il était une fois un garçon qui est né dans une ville d'un pays du sud. Vi träffade när du fortfarande var 20 år gammal. Soy de izquierda, and, according to this test of yours, a total pinko. Weisst du jetzt wer ich bin?

Corina said...

@anonymous... who else knows Swedish, German, French, Spanish and English at the same time? :)) hehe... you should have written in Romanian, too. but we do have to talk about your political beliefs once again, definitely... you little Zapatista nino :)

Corina said...

oh.. there was sth in romanian, too.. an interrogation phrased as a an affirmative construction; you're on the right track, still :)

Anonymous said...

Economic Left/Right: -6.63 ; Social Libertarian/Authoritarian: -3.13
Cadranul left-libertarian, trei patratele de abscisa, sapte de ordonata... Almost accurate.

plug said...

Uite si la mine: Lefty de 0.63 si Libertarian de 6.67. Adica 5 patratele mai la dreapta si una mai jos de tine. Sau mai precis, la 5.21 cu azimut 100.8 grade fata de tine.

Corina said...

@emilian... hmm... si tu esti student la FSP... & they didn't get to you! mwhahaha :)

@plug... darling, trebuie sa mai lucram! desi cred ca daca stateai in stockholm si studiai stiinte socio-umane, aveai o parere usor schimbata.

trainspot said...

eu am: Economic Left/Right: 2.13
Social Libertarian/Authoritarian: -4.72. dar ma jur ca habar n-am ce inseamna! :))

Corina said...

loool... citeste analiza pe site! pui de corporatist ce esti (auzi... trei puncte la dreapta)!

Penny said...

eu am iesit:
Economic Left/Right: -2.38
Social Libertarian/Authoritarian: -3.79

Acum jumatate de an cand am facut testul asta pt prima oara eram exact opus... hmmm...

Anonymous said...

si acum intelegi parerea mea despre fata aia... :P

Corina said...

@penny & trainspot - pai tot ce va pot dori este sa va contaminati unul pe altul (in sensul penny -> trainspot, nu invers) hehe

Anonymous said...

Foarte biased. Computat de un lefty ce ignora chestii de statistica sociala elementara (el nu a auzit de faptul ca in Likert scales ai intotdeauna nevoie de middle points, mai ales in chestiuni in care exista si alte dimensiuni. Plus, de optiunea I do not know nu a auzit?). The goal is to slam de "fascists" (Thatcher is closer to Hitler than Stalin!) and to invent the so called libertarian communists (ie, the Dalai Lama). Give me a break.

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping