Thursday, April 05, 2007

Vagi arome de acasa

Mandra-s de mine si dor mi-e de casa :) Mi-am facut timp sa dau o fuga pana in Queens, la o cofetarie romaneasca, un loc de care am aflat de la Lola (thankee!), dintr-un post despre bunatati romanesti ce pot fi cumparate in inima NY-ului. La Krystal European Bakery am stat si m-am minunat in fata unei vitrine pline de savarine, amandine, cartofi, torturi diplomat, cornulete... un rai zaharisit... si romanesc! La 30 de minute de mers cu metroul de NYU. Imi pare rau ca nu am avut aparatul foto cu mine :( Cel mai dulce mi s-a parut faptul ca am auzit un copil, o fetita scumpa rau, strigand in romaneste dupa taticul ei... Acel "tati, tati, imi iei si mie cornulete" mi-a inmuiat picioarele, pur si simplu. Cred ca mi-e dor de casa...

Intr-un final am luat patru cozonaci! Si nu m-am putut abtine de la alte bunatati romanesti - stiu ca ma vei uri pentru asta, Diana, dar promit sa mergem la un restaurant romanesc curand, si luni tot vin pe la voi ca Scufita Rosie in zi de scoala-, asa ca m-am mai incarcat si cu salata de icre (mai buna ca aia de acasa!), si cu doua savarine insiropate si aromate ... yummmy :)

Nu am mai fost niciodata in Queens si acum imi pare rau... Mi-a placut mult zona. Extrem de multa diversitate, pravalii etnice si colorate, fara marii retaileri care in Bucuresti deja au inceput sa ucida micul comert, culoarea, savoarea si initiativa privata. In jurul meu auzeam bulgara si poloneza si ceva ce cred ca era rusa... si romana! De la necunoscuti!

Acasa am incercat sa vopsesc oua, si am constatat ca din setul de vopsele pe care il cumparasem cineva furase rosul si il inlocuise cu galben. Rezultatul il puteti vedea: oua galbene, albastre, verzi, verde tip iarba uscata, plus coji de portocale ca sa imi aduca aminte de oua rosii. Vreau cozonaci facuti de bunica! Voi resarbatori Pastele in iunie! Am zis.


Later edit: Americanii NU ciocnesc oua de Paste! Le fierb, le vopsesc si le ascund in spatii verzi. Nici nu le ciocnesc, nici nu le mananca! Hey... where's the spirit? NO fun!

8 comments:

worlddisciple said...

Gasesc o pila la niste vopsele rosii, si primul lucru pe care il fac cand vin in NY e sa vopsesc niste oua! Ca Scufita Rosie o sa aiba numai scufita rosie...

Corina said...

K... let the egg trading (egg troc) begin :)

Lola said...

Corina, ai fost inspirata sa te duci la Krystal sa iei cozonaci :) Desi Nita e inegalabil la prajituri/torturi/bomboane/pateuri, cozonacii sunt mai buni la Krystal.

Oricum, sper sa petreci un Paste placut - atat cat se poate.

Cat despre vopsea... zi si tu ca le-ai vopsit pe stil american, in culori pastel :)

Penny said...

diseara o sa ciocnesc un ou si pentru tine (adica o sa ma gandesc la tine si la cum ziceai ca "ciocnesti ouale" daca te supara cineva... u know... imitai cu pumnii :P )

Anonymous said...

Foarte frumos ce scrii. Aproape ca ni se face si noua dor de casa. Sigur, suntem aici, dar amandorura ne e destul de familiara senzatia. Gata, am fugit, iti dorim un paste fericit!

Corina said...

@lola... inca nu am gustat cozonacii, sper sa ai dreptate; multumesc pentru urari; sarbatori fericite si tie!

@penny... sweeet :)) tin minte glumita. sarbatori fericite, dragii mei, si enjoy iepurasi de ciocolata si alte bunatati

@gramo... multumesc! paste fericit si voua... stiu ca si voi ati fost plecati prin afara la studii si alte minuni, asa ca imi imaginez ca ati experimentat senzatia de "departe de casa de sarbatori". i'm doing my best, though! promise :)

Anonymous said...

Hey corina, I couldn't understand a word of what you wrote except from yummy! so I assume some kind of weird food was yummy :) how are you? I mis hanging out in NY, or are you home in already?

later!
take care, sandra

Corina said...

I'm so amused when my non-Romanian friends read my blog :)) I'm writing you an email :)

Locations of visitors to this page http://rpc.technorati.com/rpc/ping